yaşam çiçeği

İnsan hayatında semboller ve bu sembollerin gerçek anlamları büyük önem taşımaktadır. Bu sembollerin en önemlisi belki de ilki diyebileceğimiz şekline çok aşina olduğumuz, çok duyduğumuz yaşam çiçeği sembolüdür. Birlikte bir inceleyelim.

Sahip olduğu simgelerle tek bir yaratıcı olduğunu gösteren bu sembol, yaratıcının bir imzası olarak kabul görür.

Gerçekten tüm canlıların yaradılış düzeni yaşam çiçeği sembolünün geometrisinde saklıdır.

Yaşam Çiçeği,
19’un gizemini üzerinde barındıran sistemin adıdır. Platon’un 5 şeklinden tutun, altın orana, pi sayısından, alfabelere, fraktallardan, ilk 8 hücremize ve bing bang’le oluşan atomun yapısına kadar her yaratılan da olan imza yaşam çiçeğinden oluşur.

Yaşam Meyvesi,
Yaşam Çiçeği geometrinin meyvesidir. Bu meyve MERKABA’dır.
Mısır dilinde Mer Işık, Ka Ruh, Ba (kabe kelimesinin de burdan geldiği söylenmektedir.) beden anlamına gelmektedir. Bedenimizin çevresinden (17m olarak (torus) yorumlanıyor.) yayılan, yaradılışın kutsal geometrisinin formlarından oluşan, kişiye zaman ve mekanda yolculuk etme fırsatı veren ilahi bir taşıttır.

Yaşam çiceği sembolü kişiye, mekana sevgi, şifa, sağlık, şans, bereket, değişim, dönüşüm, güç, koruma, gelişme, farkındalık ve pozitif enerji sağlar. Ruh, zihin, beden denge ve uyumunu sağlamaya çok faydası vardır.

Kutsal kitaplarda dünyanın yedi günde yaratıldığı söyleniyor; her bir gün bir küre ile ifade ediliyor.
Bu iç içe geçmiş yedi küre ilk olarak yaşam tohumunu veriyor, sonra 19 küreye kadar devam ediyor ve onları bir bütün olarak içine alan 20’nci küre ile Yaşam Çiçeği meydana geliyor.

Çiçek denmesi ise hayatın beş döngüsünü anlatıyor, hiç bitmeyen döngülerden bahsediyor. Bir hayat ağacını ele aldığınızda meyve toprağa düşer, ağaç olur, ağaçtan çiçek olur, çiçekten meyve olur, tekrar toprağa düşer, tekrar bu döngü başlar. Dolayısıyla bu form bir çiçekten öte hayatın bitmeyen döngülerini anlatır.
Yaşam Çiçeği’nin çizimi sadece Mısırda değil, dünyanın her tarafında bulunur.

Dünyanın çok farklı coğrafyalarındaki ( Güney Amerika, Anadolu, Ortadoğu, Mısır, Asya, Uzak Asya, Afrika ) arkeolojik çalışmalarda örneklerine rastlanmıştır.

Türkiye’de, Burdur müzesinde bir lahit kapağında, Manisa müzesinde, Hacıbektaş-ı Veli türbesinde bir çeşmenin üstünde ve Efes antik kentinde Yaşam Çiçeği sembolleri mevcuttur. Evrenin ve yaşamın tüm kodunun ve başlangıcının bu sembolde gizli olduğuna inanılmaktadır.

Yaşam Çiçeğine, çiçek denilmesinin nedeni sadece çiçeğe benzemesinden değildir, aynı zamanda meyve ağacının evrelerini temsil etmesinden dolayıdır.
Ağaç çiçek verir, meyve olur, tohum olur, ve gene ağaç olur; sadece beş adım. Bu gerçek bir mucizedir. Ancak, aklımıza girmez. O kadar normal gelir ki, kabul eder ve üzerinde düşünmeyiz. Yaşam döngüsünü gösteren beş basit mucizevi adım, aslında yaşam geometrilerine paraleldir. Kutsal geometri, yaratılışın planı ve tüm formların ortaya çıkışıdır. Yaratıcı enerjinin kendini düzenlemesinin kesin yolunu ortaya koyan, her şeyi yaratan ve birleştiren enerji modellerini araştıran ve açıklayan eski bir bilimdir. Her doğal gelişme ortamında geometrik desenler ve şekiller vardır…

Bir atomdan güneş sistemine, gözün korneasında bulutsulara ve yıldızlara, kar tanelerine, çam kozalaklarına, çiçeklere, kristallere, bir ağacın dallanmasına, ağaç kabuğuna, hava ve tüm yaşam formlarına kadar her şey zamansız geometrik kodlardan ortaya çıkar. Bu kodları incelemek ve düşünmek, doğrudan derin bilgelik içeren yüzdeki çizgilere bakmamızı sağlar. Planlar ve geometri kelimenin tam anlamıyla gözlerinizin önünde hayat buldukça, yaratılışın kalbi ile kendinden geçmiş bir oyuna girersiniz.

Yaşam Çiçeği sembolünü üzerimizde taşıdığımızda veya onunla meditasyon yaptığımızda karşımıza çıkan her ‘yeni’ insan, kültür ve inanç yeni bir fırsata dönüşür; bizi maddi ve manevi olarak daha da zenginleştirir ve güçlendirir.
*Kendimizi her an bir bütünün parçası olarak güvende hissederiz.
*Attığımız her adımın ve önümüzdeki tüm fırsatların da bütün içerisindeki yerini kolaylıkla görürüz.
*Ruhumuzdaki şükran ve minnet hisleri artar ve yaşamda yeni kararları kolaylıkla almaya başlarız.
*Tohum olan tüm arzularımız ruhumuzun ışığı ile beslenerek tüm evreni, ruhu ve bedeni besleyen çiçeklere dönüşür, sihirli meyveler verir…

Sevgi ile Ol’un…

Kaynak Kitap / Yazar
Yaşam Çiçeğinin Unutulmuş Sırrı 1:
Evrenin Sırrı/Yaradılışın Şifresi
Drunvalo Melchizedek

Yorum bırakın